Boek
Nederlands

Tuinieren met Monty Don : het handboek voor alle tuiniers

Monty Don (auteur)
+1
Tuinieren met Monty Don : het handboek voor alle tuiniers
×
Tuinieren met Monty Don : het handboek voor alle tuiniers Tuinieren met Monty Don : het handboek voor alle tuiniers

Tuinieren met Monty Don : het handboek voor alle tuiniers

Gids voor het duurzaam bewerken en onderhouden van diverse soorten tuinen, met persoonlijke anekdotes van de bekende Britse tuinman.
Onderwerp
Tuinieren
Titel
Tuinieren met Monty Don : het handboek voor alle tuiniers
Auteur
Monty Don
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The complete gardener
Uitgever
Amsterdam: Forte Groen, © 2022
438 p. : ill.
ISBN
9789000381838 (hardback)

Besprekingen

Weinig dingen geven zo'n goed gevoel als lekker spitten." Misschien denkt u er anders over, maar Monty Don heeft behalve de vakkennis ook de flair om u van de voldoening die werken in de tuin meebrengt, te doordringen. Hij spreekt nl. uit eigen ervaring, zet aan de hand van zijn persoonlijk verhaal de belangrijkste aspecten van tuinieren en bloemen, kruiden, groenten en fruit kweken uiteen. "Het doel is een gezonde tuin te krijgen die zichzelf herstelt binnen het eigen en toch zo wezenlijke systeem van middelen om het evenwicht te bewaren." Dat betekent: biologisch tuinieren, niet zozeer de natuur 'eronder' krijgen als wel ermee samenwerken. En het werken is een noodzakelijk en niet te onderschatten onderdeel, want zonder ingrijpen van de tuinier heb je geen tuin maar een wildernis.

In een uitgebreid eerste hoofdstuk zet Don de principes van het biologisch tuinieren uiteen; hij bespreekt de invloed van ligging (een tuin moet een relatie hebben met zijn omgeving), grondsoort, he…Lees verder
Tuinboek vol praktische aanwijzingen gecombineerd met stap-voor-stap foto's, geschreven door de hoofdpresentator van het BBC-televisieprogramma 'Gardener's World'. Het is tevens het persoonlijke verslag van de manier waarop hij zijn biologische tuin te Herefordshire beheert. In zijn visie is een duurzame, biologische manier van tuinieren de toekomst voor alle echte tuiniers. In het boek informatie over achtereenvolgens: biologisch tuinieren (in de praktijk, onkruid, gereedschap etc.), structuur (ontwerp bedenken, paden, muren etc.), bloemen (in de voorjaarstuin, juwelentuin, ommuurde tuin, vochtige tuin), groenten (voorjaars-, zomer-, najaars- en wintergroenten), de kruidentuin (eenjarige, mediterrane en niet-mediterrane kruiden) en fruit (de boomgaard, kleinfruit). Een prachtig, informatief tuinboek, rijk geïllustreerd met fraaie kleurenfoto's, goed geschreven met een passie en liefde voor tuinieren. Met register. Een aanrader. Herziene en geactualiseerde editie.