Boek
Nederlands

Live : jazzconcerten op papier

Pieter Fannes (illustrator), Yann Bagot (illustrator), Georges Tonla Briquet (auteur)
Hommage aan de jazz in tekeningen. De Vlaamse tekenaars Pieter Fannes en Yann Bagot bezochten in de afgelopen jaren vele jazzconcerten in België en Frankrijk en tekenden hun impressies.
Onderwerp
Jazz in de kunst
Extra onderwerp
jazz
Titel
Live : jazzconcerten op papier / tekenaars Pieter Fannes en Yann Bagot ; met bijdragen van Georges Tonla Briquet, Matthieu Jouan, Guy Peters, Gary Peters en Michel Doneda
Illustrator
Pieter Fannes Yann Bagot
Auteur
Georges Tonla Briquet Matthieu Jouan Guy Peters Gary Peters Michel Doneda
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Bries, 2018
215 p. : ill.
ISBN
9789461740267 (hardback)

Besprekingen

Een hommage aan de jazz in tekeningen. De Vlaamse tekenaars Pieter Fannes en Yann Bagot bezochten in de afgelopen jaren vele jazzconcerten in België en Frankrijk en tekenden hun impressies. Een kunstvorm die je eigenlijk alleen nog in rechtbanken en bij modeshows kunt zien. Het leidde tot een boek vol tekenplezier met veel ritme en beweging. De basis is zwart-wit, maar er is veel ruimte voor kleur. Met bijvoorbeeld arceringen of gewassen inkt wordt veel sfeer bewerkstelligt. Beide tekenaars zijn er goed in geslaagd zowel de karakters en concentratie van de musici, als de muziekbeleving zelf in lijnen en inkt te vangen. Het is duidelijk dat de tekenaars zelf erg van jazz houden, het genot spat er van af. Een mooi document dat door de niche die jazz toch is, door een beperkt publiek genoten zal worden. Geniet onder meer van de impressies van Archie Shepp, Wayne Shorter, Het Joshua Redman Quartet, Brad Mehldau, Het Jef Neve Trio Pat Metheny en Toots Thielemans.