Lettertype dyslexie
Nederlands

Op bol tien

Rian Visser (auteur), Lars Deltrap (illustrator)
+1
Op bol tien
×
Op bol tien Op bol tien
In de reeks:
Blitz!; 2
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Blitz woont op bol Nul. Op een dag krijgt hij bezoek van Tak. Tak komt van bol Tien. Blitz en Priet gaan met hem mee naar bol Tien. Oplopend van AVI-E3 naar AVI-M4. Vanaf ca. 6,5 jaar. Gedrukt in lettertype Dyslexie.
Leesniveau
AVI E3, AVI M4, AVI 3, AVI 4
Titel
Op bol tien
Auteur
Rian Visser
Illustrator
Lars Deltrap
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2014
151 p. : ill.
ISBN
9789025758226 (hardback)

Besprekingen

Blitz, een groen ruimtewezentje, leeft op de kleine bol (planeet) Nul met alleen het rode vogeltje Priet. Hij kijkt vreemd op als er opeens een takachtige, hyperactieve bewoner van een andere, grotere bol aan een zelfgemaakte parachute op Nul landt. Blitz is best nieuwsgierig naar de grote bol Tien, en ‘vaart’ Tak erheen door de parachute tot een zeil te maken, en dat vast te hechten aan bol Nul. Op bol Tien, die bewoond wordt door een groot aantal heel actieve takachtige wezens, wachten hem veel leuke en minder leuke verrassingen. Maar na een poosje verlangen Blitz en Priet toch weer naar hun eigen bol. Hoe kunnen ze terug? Tweede boek over Blitz*. Humoristisch, fantasierijk verhaal met rijk taalgebruik, in korte zinnen die steeds op een nieuwe regel beginnen; oplopend van AVI-E3 naar M4. Ruim opgezette pagina’s met mooie lay-out. Op elke spread staat een gekleurde illustratie die dicht bij de tekst blijft; de lichaamshoudingen geven de stemmingen van de wezentjes goed weer. Er is ee…Lees verder

Blitz! Op bol Tien

Blitz woont samen met Priet, een rood vogeltje, op bol Nul. Op een dag landt er zomaar uit het niets een takachtig wezen met een soort van parachute op de bol. Blitz noemt hem voor het gemak ‘Tak’ want het wezen heeft eigenlijk geen naam. Hij komt van bol Tien en daar doen ze niet aan namen. Daar hebben ze het veel te druk voor! Helaas is tijdens de landing de parachute van Tak stuk gegaan. Blitz en Priet helpen Tak om weer op bol Tien te geraken.

Als dat gelukt is, kan Blitz kennismaken met alle andere takachtige bewoners van bol Tien. Hij beleeft er samen met Tak en Priet allerlei avonturen. Niet alle avonturen zijn even leuk en na een tijdje willen Blitz en Priet liefst gewoon terug naar huis. Daar waar ze zich echt thuis voelen.

Dit is het tweede avontuur van Blitz. Het is een verhaal speciaal geschreven voor beginnende lezers. De moeilijkheidsgraad loopt op naarmate het verhaal vordert. Er werd ook rekening gehouden met dyslectici en gekozen voor een lett…Lees verder

Suggesties