Boek
Nederlands

Mijn papa is fantastisch

Roald Dahl (auteur), Quentin Blake (illustrator)
+1
Mijn papa is fantastisch
×
Mijn papa is fantastisch Mijn papa is fantastisch
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Mijn papa is slim en lief. Hij is groot als een reus en maakt me aan het schaterlachen met zijn grapjes. Ik weet zeker dat hij er altijd voor me zal zijn.

Dit hardkartonnen prentenboek met afgeronde hoeken is heerlijk om voor te lezen aan jonge kinderen. En omdat het een mooie ode aan papa's is, vormt Mijn papa is fantastisch uiteraard ook een prachtgeschenk voor jonge vaders.
Onderwerp
Papa
Titel
Mijn papa is fantastisch
Auteur
Roald Dahl
Illustrator
Quentin Blake
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
My dad is fantastic
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein, 2022
[16] p. : ill.
ISBN
9789026160738 (hardback)

Over Roald Dahl

Roald Dahl (Llandaff, Zuid-Wales, 13 september 1916 – Oxford, 23 november 1990) was een Brits schrijver.

Hij schreef boeken voor zowel kinderen als volwassenen. Zijn schrijfstijl was bijzonder: de verhalen voor volwassenen zijn vaak bizar en die voor kinderen grappig, vreemd, onvoorspelbaar, griezelig en af en toe enigszins sadistisch. Zijn kinderboeken werden van tekeningen voorzien door Quentin Blake. Ze werden in Nederland zowel door de Griffeljury als door de Kinderjury verschillende malen bekroond. Zijn verhalen voor volwassenen waren over het algemeen kort en vertoonden vaak een verrassende wending aan het eind. De boeken Boy en Solo zijn autobiografisch.

Biografie

Jeugd

Roald Dahl werd in 1916 in Llandaff, Cardiff (Wales) geboren als kind van Noorse ouders, Harald Dahl en Sofie Magdalene Dahl-Hesselberg. Roald werd vernoemd naar de poolreiziger Roald Amundsen, een nat…Lees verder op Wikipedia