Boek
Nederlands

Ik pas wel in die jas

Selma Noort (auteur), Charlotte Vonk (illustrator)
+1
Ik pas wel in die jas
×
Ik pas wel in die jas Ik pas wel in die jas
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Ik pas wel in die jas / Selma Noort ; met tek. van Charlotte Vonk
Auteur
Selma Noort
Illustrator
Charlotte Vonk
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2002
[17] p. : ill.
ISBN
90-276-4593-0

Besprekingen

Suus en mam doen het spel "ik zie ik zie wat jij niet ziet". Mama moet raden wat Suus ziet, weet, doet etc., maar wordt soms door Suus op het verkeerde been gezet. Eenvoudig en goed gestructureerd geheel, waarbij vooral de speelsheid opvalt. De korte zinnen staan in omkaderde, gekleurde illustraties op paars omrande pagina's. De tekst is gedeeltelijk op rijm en bevat louter eenlettergrepige woordjes. Geen hoofdletters, schreefloos lettertype. De tekst van Suus is zwart gedrukt, die van mam in het rood zodat je het boekje ook samen kunt lezen met een klasgenoot of ouder. Bijna vierkant boekje met een gekleurde harde kaft. De titel refereert aan een situatie in het verhaal en dekt derhalve niet de lading. Leuk boekje voor kinderen die ca. drie maanden leesonderwijs achter de rug hebben.

Over Selma Noort

Selma Noort (Leiden, 7 april 1960) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster en kunstschilder.

Biografie

Noort studeerde voor kleuterleidster aan de kleuterkweekschool in Leiden, toen ze haar eerste boek, Ik hoef niet op schoot, schreef. Selma Noort kwam in contact met Miep Diekmann, die ervoor zorgde dat het boek gepubliceerd werd bij Uitgeverij Leopold. Het boek deed het goed en werd het vertaald naar het Duits en Deens. Een aantal andere boeken volgden, waarbij Noort zich vooral richtte op oudere kinderen. Uiteindelijk werd Noort, na een periode in de Verenigde Staten, in 1989 voltijds schrijfster. Hierna nam haar oeuvre snel toe.

Naast haar schrijverschap treedt Selma Noort regelmatig op via de Schrijverscentrale in bibliotheken en op scholen en PABO’s met educatieve workshops en voorstellingen over haar boeken en het schrijverschap in het algemeen, en werkt zij voor de Stichting Schoolschrijver als schoolschri…Lees verder op Wikipedia