Boek
Nederlands

Rome

Simon James (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Titel
Rome
Auteur
Simon James
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Eyewitness guides, ancient Rome
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 1991 | Andere uitgaven
64 p. : ill.
ISBN
9789002180538

Besprekingen

Het boek heeft 28 themahoofdstukken en beschrijft bijna alle aspecten van het dagelijks leven in het Oude Rome (ca. 700 v. Chr.). Een trefwoordenregister op de teksten bij de talrijke illustraties maakt de inhoud optimaal toegankelijk. De teksten plaatsen de afbeeldingen in een breder kader binnen de Romeinse tijd. De zinslengte is redelijk lang. De zinsinhoud verwijst veel naar buitentekstuele kennis. Zeer geschikt bij lesvoorbereidend werk en als kijk- en leesboek bruikbaar vanaf de bovenbouw basisschool. De kleurenfoto's zijn duidelijk en talrijk. Het boek heeft een stevige kaft met aantrekkelijke illustraties op de omslagpagina. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Simon James

Simon James (York, 13 maart 1954) is een Britse jazzgitarist en een van de oprichters van Acoustic Alchemy. Na het verlaten van de band richtte hij Kymaera op, een hedendaagse jazzband in Latijns-Amerikaanse stijl.

Biografie

James werd opgeleid aan het Ampleforth College, het North Yorkshire Leeds College of Music en studeerde fluit en gitaar. Aan het Trinity College of Music in Londen studeerde hij gitaar en compositie bij respectievelijk Hector Quine en David Newbold. Hij trad in 1977 toe tot de docenten van Trinity en werd in 1984 gitaardocent aan de Purcell School of Music. In 1981 volgde hij een masterclass flamenco, gegeven door Paco Peña in Córdoba (Spanje). Flamenco beïnvloedde zijn muziek op de vroege opnamen van Acoustic Alchemy. In 1983 werd hij gitaardocent aan de Whitgift School.

In 1979 hielp James met de formatie van de band Acoustic Alchemy, die hij in 1985 verliet om andere belangen na te streven. Hij toerd…Lees verder op Wikipedia