Boek
Nederlands

Detox water : 30 recepten voor gezonde drankjes op basis van water

Sonia Lucano (auteur)
+1
Detox water : 30 recepten voor gezonde drankjes op basis van water
×
Detox water : 30 recepten voor gezonde drankjes op basis van water Detox water : 30 recepten voor gezonde drankjes op basis van water

Detox water : 30 recepten voor gezonde drankjes op basis van water

Een nieuwe lente, een nieuw drankje: detox water. Detox water is een zelfgemaakt drankje met fruit, groenten en/of kruiden. Deze watertjes hebben dankzij ontgiftende ingrediënten als citroen of komkommer een reinigende werking in het lichaam, maar zijn ook nog eens heel lekker fris en zien er bovendien prachtig uit.
De bereiding van detox water is simpel: doe het water samen met het gesneden
Onderwerp
Water, Dranken
Titel
Detox water : 30 recepten voor gezonde drankjes op basis van water / styling Sonia Lucano
Auteur
Sonia Lucano
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Eaux détox
Uitgever
Haarlem: Becht, 2016
70 p. : ill.
ISBN
9789023014812 (hardback)

Besprekingen

In dit eenvoudige boekje staat in de eerste drie bladzijden informatie over de oorsprong en functie van deze waterdrankjes en een aantal adviezen wat betreft bereiding en benodigdheden. Een trend die is overgewaaid uit de VS. De 30 recepten bevatten een combinatie van fijngesneden fruit, groente en (verse) kruiden. De basis is (mineraal)water met ijsklontjes. Per recept staan de hoeveelheden ingrediënten, indicatie van de prijs, de bereidingstijd en een paginagrote kleurenfoto van het drankje in een glazen pot of kan. De puntsgewijze receptuur levert geen problemen op. Doordat de hoeveelheid groente en/of fruit maximaal een portie is, zal de detoxwaarde niet groot zijn. Dat deze drankjes een detoxeffect hebben, wordt niet aangetoond. Maar sowieso is water drinken gezond. Deze hippe zomerse drankjes, zonder suiker, zijn aantrekkelijk om te zien en kunnen het advies om 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken vergemakkelijken.