Boek
Nederlands

Boer Boris en de maaier

Ted van Lieshout (auteur), Philip Hopman (illustrator)
+1
Boer Boris en de maaier
×
Boer Boris en de maaier Boer Boris en de maaier
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De maaimachine is kapot. Gelukkig is Boer Boris heel handig en kan hij de machine repareren. De volgende dag gaat hij weer kapot... Boer Boris maakt de machine steeds beter en mooier. Vierkant prentenboek met paginagrote, vrolijk gekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Machines, Boerderijen
Titel
Boer Boris en de maaier
Auteur
Ted van Lieshout
Illustrator
Philip Hopman
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2015
[26] p. : ill.
ISBN
9789025760861 (hardback)

Besprekingen

De maaimachine is kapot. Gelukkig is boer Boris heel handig en de volgende dag doet de maaier het weer, eigenlijk nog beter dan voor die tijd. Dan wil de buurman hem lenen, gebeurt er weer een ongeluk en maakt boer Boris hem nóg beter. Uiteindelijk lenen zo veel mensen de maaimachine en gebeuren er evenveel ongelukken dat de maaimachine zo super bijzonder en mooi wordt, dat de fabrieksdirecteur hem wil hebben... Zesde deel uit de Boer Boris-serie, waarin Boris wel een heel bijzondere maaimachine in elkaar zet. Prachtig prentenboek op rijm (aabb) met herhalingselement (elke keer als iemand een ongeluk heeft gehad). Hierdoor worden moeilijke woorden als 'overschot' ook duidelijk. Prachtige gedetailleerde, kleurrijke illustraties over twee bladzijdes. Vaak met veel humor (een directeur met een bontjas, grote bril en keurig gekamd haar, terwijl het overal een puinhoop is). Een prentenboek om heel vaak te lezen en te bekijken. Eerdere delen werden o.a. bekroond met Vlag en Wimpel en gekoze…Lees verder

Over Ted van Lieshout

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Tevali

Theodorus Adrianus (Ted) van Lieshout (Eindhoven, 21 december 1955) is een Nederlandse schrijver, dichter, scenarist, illustrator, grafisch ontwerper en beeldend kunstenaar.

Kijk voor een uitgebreide biografie en bibliografie op tedvanlieshout.com: Ted bi(bli)o.

Biografie

Ted van Lieshout werd geboren op 21 december 1955 in Eindhoven in een gezin van twaalf kinderen. Hij was het tiende kind van zijn vader en het tweede van zijn moeder: zijn vader was weduwnaar met acht kinderen toen hij hertrouwde en nog eens vier kinderen kreeg. Ted van Lieshout verloor zijn vader een maand voor zijn achtste verjaardag. Hij schreef het boek Begin een torentje van niks over het opgroeien zonder vader. Voor deze bundel kreeg hij de Gouden Griffel in 1995.

Als jongetje kreeg hij een relatie met een volwassen man. Hierover schreef hij het boek Zeer kleine liefde (1999), dat werd bekroond met de Nienke van Hichtumprijs, …Lees verder op Wikipedia

Suggesties