Boek
Nederlands

Verhalen voor gevoelige oortjes

Wendy Janssens (auteur), Katrien Benaets (illustrator)
+1
Verhalen voor gevoelige oortjes
×
Verhalen voor gevoelige oortjes Verhalen voor gevoelige oortjes
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De auteur van deze bundel giet thema's als hooggevoeligheid, verdraagzaamheid, zelfvertrouwen, perfectionisme, rouwen, pesten, loslaten, boosheid, faalangst en anders zijn in herkenbare voorleesverhalen voor kinderen.
Onderwerp
Gevoelens
Titel
Verhalen voor gevoelige oortjes
Auteur
Wendy Janssens
Illustrator
Katrien Benaets
Taal
Nederlands
Uitgever
[Aarschot]: Wendy Janssens, 2016
88 p. : ill.
ISBN
9789082488302 (hardback)

Besprekingen

Verhalen voor gevoelige oortjes

In een tijd waarin elk kind wel met zijn eigen “manier van een beetje anders zijn” te maken krijgt, is dit boek heel welkom. Ouders en leerkrachten kunnen er zeker mee aan de slag.

Hooggevoeligheid, verdraagzaamheid, zelfvertrouwen, perfectionisme, rouwen, pesten, loslaten, boosheid, faalangst, anders zijn, ... het zijn allemaal herkenbare thema’s die elk in een voorleesverhaaltje gegoten worden. Kinderen gaan er zich zeker in kunnen inleven en/of herkennen. Omdat dieren in deze verhaaltjes een grote rol krijgen, komt het geheel zeker niet te belerend over. De kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten en tegelijk zullen er herkenningspunten zijn.

De tien sprookjesachtige avonturen staan los van elkaar en kunnen apart voorgelezen worden. Zowel thuis als in de klas zijn ze bruikbaar. Ik denk dan vooral aan kinderen tot een jaar of negen. Na het voorwoord vind je een inhoudstabel. De titel van het verhaal, het thema en een korte inhoud laten je toe het gep…Lees verder