Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Gopress - Digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Met je Mijn Bibliotheek-profiel heb je toegang tot het Gopress krantenarchief, met artikels uit een breed aanbod van Belgische kranten en tijdschriften ouder dan 2 dagen.

Tot de paasvakantie stellen we het archief open voor alle bibleden.

Doorzoek het krantenarchief

Jette Info online

jette-info-logo.jpg

Altijd handig! Je kan de Jette Info (de gemeentelijke informatiekrant) nu ook online lezen.

Speciale tips en digitale tips

vogels_fwiet_fwiet_podcast.jpg

De bib van Jette wil je van tijd tot tijd verrassen met speciaal door ons geselecteerde dingen. Een filmpje, een podcast, een artikel, ...

Het is stil op straat. Als je goed luistert hoor je veel meer vogels fluiten dan anders.

Meer weten? Luister dan eens naar de podcast Fwiet Fwiet.

Beluister Podcast Fwiet Fwiet

Fundels - Digitale prentenboeken

FundelsTegenCorona.jpg

Kinderen leren spelenderwijs en oefenen hun leesvaardigheid met Fundels. Alle ouders in Coronanood krijgen nu 15 boekjes en twee extra uitleningen per week cadeau om de kinderen zoet te houden tot de paasvakantie. Zoals steeds kies je uit een collectie van meer dan 100 boekjes.

1. Download de Fundels-app via www.fundels.com of via volgende links:

Download Fundels Prentenboeken voor PC (Windows)Download Fundels voor MacDownload Fundels op Google PlayDownload Fundels in de AppStore

2. Klik op ‘Doorgaan zonder aanmelden’ of meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel.
  3. De 15 gratis boekjes verschijnen bovenaan in het catalogusscherm onder ‘Jouw collectie’ en zijn beschikbaar tot 3 april.
  4. Leen elke week 2 extra boekjes in de catalogus. Deze uitleningen zijn telkens 1 week geldig: van 14 tot 22 maart, van 23 tot 29 maart en van 30 maart tot 03 april. Veel lees- en speelplezier!
www.fundels.com

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.

Nederlands oefenen - online

conversatietafel

Om je Nederlands te oefenen hebben we de Babbel in de bib, maar ook thuis kan je je Nederlands oefenen.
Wel zo handig als je niet naar de Babbel in de bib kunt komen of deze niet doorgaat vanwege de coronacrisis.
Op de site Nederlandsoefenen.be vind je alle info.

Veel plezier! www.nederlandsoefenen.be/thuis-oefenen