Wil je graag een materiaal ontlenen (boek, cd of dvd) die de bibliotheek niet in haar collectie heeft? Dan kunnen wij dat werk laten overkomen uit een andere bibliotheek. Dit systeem noemt men interbibliothecair leenverkeer of kortweg IBL.


Kijk vooral eerst goed na in onze catalogus het materiaal toch niet in ons bezit is. Is dit niet het geval, dan kan je een IBL-aanvraag indienen.

Voorwaarden van deze dienst:

  • Een aanvraag wordt niet gegarandeerd geleverd. Als er geen andere bibliotheek is die het materiaal kan leveren dan brengen we je daarvan op de hoogte.
  • Je betaalt € 2,00 per aangevraagd materiaal. Ook voor een mislukte aanvraag moet je betalen. Dit bedrag dekt een klein deel van de kosten. De overige kosten zijn voor de bibliotheek.
  • Als het materiaal klaar ligt sturen we je een bericht. 
  • De uitleentermijn van het materiaal hangt af van de uitleentermijn bij de uitlenende Bib. Het is dus mogelijk dat je de materialen niet voor 4 weken kan ontlenen.
  • Als je aangevraagde materialen wil verlengen, doe dit dan tijdig. We moeten daarvoor eerst telefonisch contact opnemen met de desbetreffende Bib waarvan de materialen komen om na te vragen of een verlenging mogelijk is.

Materialen die bij ons zijn uitgeleend alsook recente materialen die onze Bib zal aankopen kan je niet elders aanvragen.

Je kan je IBL-aanvraag ook altijd indienen aan de infobalie van onze Bib.

Uit deze catalogi kan je IBL-aanvragen indienen:


Plaats een aanvraag:

 
Welk soort materiaal wil je aanvragen?
Meer info over de verwerking van jouw gegevens? zie onze Privacyverklaring.
 
Privacyverklaring
Meer info over de verwerking van jouw gegevens? zie onze Privacyverklaring.