Livre
Néerlandais
Een onder huisarrest geplaatste Russische graaf beleeft dertig jaar geschiedenis van zijn land vanuit een hotel in Moskou.
Titre
Graaf in Moskou : roman
Auteur
Amor Towles
Traducteur
Thijs Van Nimwegen Arjaan Van Nimwegen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A gentleman in Moscow
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij De Arbeiderspers, © 2017
461 p. : kaart
ISBN
9789029510417 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Graaf Alexander Rostov, woonachtig in Hotel Metropol in Moskou, wordt in 1922 door de Bolsjewieken veroordeeld tot huisarrest voor het schrijven van een ophitsend gedicht. De elegante graaf stelt een dagelijkse routine op, maakt vrienden met het personeel, heeft verfijnde gesprekken met hotelgasten en ontvangt bezoek. Ondertussen houdt hij ogen en oren goed open wanneer vakbondsleden, leiders en politici vergaderen in het hotel. Zo houden vriend en vijand de gewiekste graaf op de hoogte van alles wat zich buiten de muren van het hotel afspeelt en ziet hij met lede ogen hoe de maatregelen van de Russische regering ook van invloed zijn binnen het hotel. Wanneer een bevriende Amerikaanse adjudant promotie maakt en hem vraagt te spioneren tijdens een belangrijke vergadering van Russische ministers, gaat de graaf meteen aan de slag. De recente Russische geschiedenis wordt op verhulde manier verteld met prachtige verwijzingen naar literatuur en film. Speels en vol humor. Met plattegrond van…Lire la suite

À propos de Amor Towles

CC BY 3.0 - Image by librairie mollat

Amor Towles, né en 1964 à Boston au Massachusetts, est un écrivain américain.

Biographie

Œuvres

Romans

  • Les Règles du jeu, Albin Michel, 2012 ((en) Rules of Civility, Thorndike Press, 2011), trad. Nathalie Cunnington, 512 p. (ISBN 978-2226239983)
  • (en) Eve in Hollywood, 2013
  • Un gentleman à MoscouEn lire plus sur Wikipedia