DVD
Néerlandais

Kooky

Jan Sverák (directeur), Michal Novinski (compositeur)
Knuffel Kooky beleeft op de vuilnisbelt en in het bos fantastische en soms enge avonturen. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Knuffels, Astma
Extra subject
jeugfilm, komedie, fantasy
Titre
Kooky / regie en scen. Jan Sverák
Directeur
Jan Sverák
Compositeur
Michal Novinski
Titre uniforme
Kuky se vrací
Langue
Néerlandais
Éditeur
Homescreen, [2014]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2010
Durée
95 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8717249482666

Commentaires

Kinderfilm uit 2010 van de Tsjechische regisseur Jan Sverák (Kolya; Empties). De zesjarige Ondra heeft astma en moet van zijn moeder zijn lievelingsknuffel Kooky weggooien omdat deze niet gewassen kan worden. Het knalrode beertje Kooky komt terecht op de vuilnisbelt, waar hij tot leven komt. Hij weet te ontsnappen en beleeft in het bos fantastische, soms enge, avonturen. Intussen blijft Ondra naar hem zoeken. De film is gemaakt in een combinatie van live-action en animatie: alle figuren op de belt en in het bos zijn gemaakt van hout, eikels en takken of van waterflesjes en ander afval. Mike Peek (Parool 12-2-'14): 'Het verhaal is een soort ecologische herinterpretatie van Toy story. Hier geen glimmend speelgoed en strakke animatie, maar juist modder, bos, insecten en vogels. Je kijkt naar een minutieus geschoten natuurdocumentaire (er lopen echte dieren door het beeld) waarin Jan Sverák met prachtig poppenspel zijn liefde voor Moeder Aarde overbrengt. (...) De boodschap blijft gelukki…Lire la suite

À propos de Jan Sverák

CC BY-SA 2.5 - Image by che

Jan Svěrák (prononciation: [ˈjan ˈsvjɛraːk]) est un réalisateur et producteur tchèque né le 6 février 1965 à Žatec.

Biographie

Jan Svěrák est le fils du scénariste et acteur Zdeněk Svěrák. Il a fait des études de documentariste à la FAMU (Académie du film de Prague). Plusieurs de ses films ont été primés : Oscar du meilleur film en langue étrangère, Globe de cristal, Golden Globe Award, et Grand Prix de Tokyo.

Il vit à Prague.

Filmographie

  • 1984 : Sbohem, nadrazicko (court métrage)
  • 1985 : Vsak su vinar
  • 1986 : Vesmirna Odysea II (court métrage documentaire)
  • 1988 : Ropáci (court métrage)
  • 1991 : L'École élémentaire (Obecná skola) ou La Communale
  • 1994 : Akumulátor 1
  • 1994…En lire plus sur Wikipedia