Erfgoedbank Jette

De erfgoedbank blaast digitaal leven in jouw erfgoed!
Je vindt hier foto's, prentkaarten, affiches en andere herinneringen aan het dagelijks leven uit verschillende Brusselse gemeenten.

Dankzij de speurzin en werklust van vrijwilligers kan je meegenieten van de verborgen parels van particulieren, families en (erfgoed)verenigingen.

www.erfgoedbankbrussel.be

erfgoedbankbrussel_logo.jpg


Samen met de Erfgoedbank Brussel brengen we het Jetse erfgoed tot leven: we sporen het op, bewaren het en maken het toegankelijk. Heb je geen foto’s, maar help je graag mee?


Maak samen met ons een relevante selectie in het beeldmateriaal, scan foto’s en ander beeldmateriaal in en schrijf verhalen neer.

Jette Kardinaal Mercierplein - panorama

CEVA00059.jpg

De sympathieke paardentram behoort tot het verleden. Panorama van het vroegere Gemeenteplein, nu het Kardinaal Mercierplein, met de Chocolatten Tram op de voorgrond. Rechts, enigszins verborgen, ziet u het station en talrijke herbergen zoals De Senaat, Bij Mieke Neuske, In het Boerenhol en het Vlaams Huis.

bekijk op erfgoedbankbrussel.be

Wanneer?

2020

08 januari, 22 januari, 05 februari, 19 februari, 04 maart, 18 maart, 01 april, 29 april, 13 mei, 27 mei, 10 juni en 24 juni 2020.

Hoe laat?

van 10u00 tot 12u00.

Waar?

Nederlandstalige Bibliotheek van Jette
Kardinaal Mercierplein 6, 1190, Jette.

Prijs?

GRATIS

Meer info:

Wil je graag vrijwilliger worden, neem dan zeker contact op met Saskia Wybo: swybo@jette.irisnet.be of 02 421 20 86 of 02 427 76 07 (algemeen nummer).

Jette Station

PIQU00210.jpg

Groepen mensen poseren aan het station van Jette met aan de linkerzijde het 'Café de la gare' van H. Van Nieuwenhooven met reclame voor Whitbread.

bekijk op erfgoedbankbrussel.be

Een project van:

De Nederlandstalige bibliotheek van Jette, Gemeente Jette, GC Essegem en Erfgoedcel Brussel. Meer info op www.essegem.be en www.erfgoedbankbrussel.be.

essegem-logo.jpg
Gemeente Jette en VGC