De tentoonstelling Jette gevoelig voor water toont het resultaat van 3 jaar waterklassen van het Sint-Pieterscollege (basisschool) en het project ‘Brussel gevoelig voor water’, van Brusseau.

 

Tentoonstelling ‘Jette gevoelig voor water’ – over de aanpak van twee initiatieven in verband met waterduurzaamheid in Jette:

 

Jetse Waterklassen 2017 – 2020

Brede School toont het resultaat van 3 jaar waterklassen ( 2017 – 2020) met de leerlingen van Basisschool St.-Pieterscollege. De leerlingen van het 4e, 5e en zesde leerjaar gingen als jonge wetenschappers aan de slag onder begeleiding van de Vrije Universiteit van Brussel, van GoodPlanet en Brusseau. Met pluviometers werd de regenval gemeten op de schoolspeelplaats en in het park, werd de waterdoordringbaarheid berekend en nog veel meer. De leerlingen deden een aantal voorstellen voor een beter watergebruik op school.

 

Het project ‘Brussel gevoelig voor water’, van Brusseau

Het participatieve onderzoeksproject Brusseau (2017-2019) buigt zich over één van de uitdagingen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: dat van wateroverlast. Het onderzocht hoe een actieve betrokkenheid van burgers kan bijdragen aan een beter begrip van de problematiek en gedragen oplossingen. In Jette onder meer werd gekeken naar mogelijkheden voor het opvangen van water en het terug geven van een plaats aan water in de openbare ruimte en concepten zoals ‘solidariteit van de stroomgebieden’.

 

Een samenwerking tussen: Brusseau (EGEB-SGWB, VUB, ULB), Brede School De Verrekijker en Essegem, GoodPlanet, Nederlandstalige Bibliotheek van Jette.

 

De tentoonstelling is te bezoeken van 15/07/2020 tot en met 17/10/2020 tijdens de openingsuren van de bibliotheek

 

Voor groepen:

Van maandag tot en met vrijdag tussen 10u en 13u.

Maximum 20 personen

Inschrijven verplicht!

Inschrijven: bibliotheek@jette.irisnet.be of 02 427 76 07

 

Water expo 2