Curatoren gezocht!

De bib zoekt experten die haar collectie mee vormgeven

curator

De bib wil haar collectie steeds inspirerend en actueel houden. Hiervoor rekent ze graag op haar bezoekers. Via aankoopsuggesties leveren zij tips om werken aan te kopen die niet mogen ontbreken in de kasten.

Nu wil de bib nog een stap verder gaan. Ze wil bezoekers aanstellen als curatoren, die vanuit hun eigen interesseveld of expertise de collectie binnen een bepaald thema mee samenstellen. Met de medewerkers van de bib kunnen zij het huidige aanbod onder de loep nemen, en zoeken naar de meest essentiële aanvullingen.

Dit is misschien wel iets voor jou!

Heb je bijvoorbeeld een bijzondere interesse in fauna en flora? Weet je veel over hedendaagse fotografen? Ben je op de hoogte over de beste publicaties over de lokale geschiedenis van Jette en omstreken? Of ben je een grote filmliefhebber en weet je welke (cult)klassiekers niet mogen ontbreken in de dvd-selectie?

Neem dan contact op met de bib! Je kan een eenmalig advies geven, of een bepaald collectieonderdeel voor een langere tijd onder je hoede nemen. Zo bouw je mee aan een sterke bib, en wacht jou leuke attentie!

Spreek ons aan via bibliotheek@jette.irisnet.be, 02 427 76 07 of aan de balie.