Feestelijke lancering Roemeense collectie 29 & 30 november 2019

Binnenkort huist in de Nederlandstalige bib van Jette een Roemeense collectie jeugd- en volwassenenboeken en films. Dit kadert in het project "Anderstalige collecties" van de Brusselse Nederlandstalige bibliotheken, waarbij verschillende bibs een collectie aanbieden in de taal van de grootste niet-Belgische gemeenschap binnen de eigen gemeente.

Op 29 en 30 november wordt deze Roemeense collectie feestelijk ingehuldigd met tal van activiteiten die de Roemeense cultuur belichten.

 

Vrijdag 29 november 2019, 18u00, Jan Verdoodtzaal van de Nederlandstalige bibliotheek.
Filmvoorstelling Belgische documentaire "Ceux qui restent", in aanwezigheid van de makers Charlotte Grégoire en Anne Schiltz, gevolgd door een receptie met Roemeense wijn en delicatessen.


Zaterdag 30 november 2019, 14u00 tot 17u00, Nederlandstalige bibliotheek.
Inhuldiging van de boeken- en filmcollectie met creatieve ateliers voor kinderen, kennismaking met Belgisch-Roemeense auteurs, preview van de fototentoonstelling "Cinq garçons", Roemeense muziek en delicatessen.

Dit in aanwezigheid van Hare Excellentie Andreea Păstârnac, ambassadrice van Roemenië en Lilian Darii, ambassadeur van Moldavië.

 

Bekijk hier ook zeker de flyer van Europalia met alle info.

Een initiatief van:

jette_nbrussel_bibjette_bibliojette.jpg

 

Dankzij de ondersteuning van:

europanova_arthis.jpg