Lijsten zelf maken (wat wil ik nog zien, lezen of beluisteren?)

Je kent ze vast wel: de lees-, luister- en kijktips van de bib, of niet? Op de startpagina van onze website zie je de covers van de materialen. De link naar de hele lijst staat er rechtsonder. Een paar keer klikken en je kent alle details van een bepaald werk. Leuk en handig! Zo ontdek je nog eens iets!

Wist je dat je deze lijsten ook zelf kan maken? En dat dat heel eenvoudig is? Gewoon bij jou thuis achter de computer, op je tablet of smartphone. Maar…lijsten maken in Mijn Bibliotheek? Waarom zou je?

Lijstjes

Omdat  .......................................................................

• je met 1 klik op de knop de titel op de lijst zet.
  • je deze lijst nooit kwijt kan raken. Want telkens je Mijn Bibliotheek opent (en ja, dat kan ook in de bib) kan je dit lijstje raadplegen.
  • je in een paar klikken ziet waar het materiaal staat en of het uitgeleend is of niet.
  • je het materiaal direct (en heel eenvoudig) kan reserveren, mocht het uitgeleend zijn.
  • je iets dat je gelezen, geluisterd of gekeken hebt, als je dat wilt, door middel van 1 klik op het vuilnisbakje, kan verwijderen van de lijst.
  • je de lijst kan opslaan in pdf (of Excel) op je telefoon of computer en via mail kan delen met familie, vrienden, collega’s, studenten, leerlingen of de bib.
  • je de lijst, eenmaal opgeslagen, ook altijd nog kan printen, als je dat wilt.
  • je kan kiezen of je de lijst maakt met behulp van de catalogus van Jette of  van alle Brusselse bibliotheken.

Ja! Ik wil zulke lijsten maken! Maar hoe doe ik dat?

Meld je aan bij Mijn Bibliotheek. (Rechtsboven op de startpagina van de website) Nog geen profiel? Lees hier hoe je een profiel aanmaakt.

Je opent de catalogus van Jette of van de Brusselse bibliotheken. Je vult een titel in of een bepaald thema of helemaal niets (dan filter je later bijvoorbeeld op leeftijd, onderwerp, jaar van uitgave e.a.).

Zie je iets dat je bevalt? Inspireert? Nieuwsgierig maakt? Of zie je de titel, die je zocht? Eronder staat ‘Zet op lijst’. Klik daar op en maak zo een lijst aan. Geef de lijst een naam en je bent klaar.

Je kan een nieuwe lijst maken of een item aan een bestaande lijst toevoegen.

Een overzicht van al je lijsten vind je terug door bij je gebruikersnaam in het gebruikersmenu de optie lijsten te kiezen.

Ja! Het lijkt me heel handig! Ik ga ermee aan de slag! En als ik een vraag heb, stel ik hem aan de bib.