Veelgestelde vragen over de bib en corona

Op donderdag 12 maart viel de gemeentelijke beslissing om alle activiteiten van de bib stop te zetten vanaf vrijdag 13 maart. Dat heeft gevolgen voor onze werking en voor onze klanten.

Hoelang de sluiting nog gaat duren, hangt af van de beslissingen van de federale overheid. Voorlopig tot en met 7 juni.

Het antwoord op enkele veelgestelde vragen lees je hieronder.

We hopen van harte dat we jullie allemaal snel en gezond terug in onze bibliotheek kunnen ontvangen! Draag in tussentijd zorg voor elkaar.

Hoe lang blijft de bib toe?

Voorlopig blijven we gesloten. We volgen daarbij de richtlijnen die we krijgen van het Jetse gemeentebestuur en andere overheden. We communiceren via verschillende kanalen over onze werking tijdens deze coronacrisis.

Reden

Waarom gaat de bib toe?

De bib van Jette sluit de deuren vanaf 13 maart. Dat doen we om bezoekers en personeel te beschermen. In de bib komen verschillende generaties bij elkaar en we kunnen nooit zeker weten of het coronavirus al dan niet aanwezig is op het teruggebrachte bibmateriaal.

Moet ik mijn bibmateriaal terugbrengen tijdens de sluiting?

Vanaf 18 mei mag je de materialen weer terug komen brengen. Maar let op!: gelieve geen materialen in de inleverbus te deponeren! Geef de materialen aan een bibmedewerker. De materialen gaan een aantal dagen in quarantaine.

Kan ik nieuw materiaal meenemen?

Nee, nieuw materiaal zelf komen lenen is de komende tijd helaas geen optie. Maar vanaf maandag 18 mei is onze afhaalbib uitgebreid.Lees er hier alles over.

Boetes

Krijg ik boete als ik mijn materiaal niet terugbreng?

Jouw materialen werden door ons automatisch verlengd tot en met 16 juni. Let op!: kwam je na 1 mei materialen lenen? Dan mag je de materialen weer, zoals voorheen, 3 weken houden.

Is er toch nog iets misgelopen en werd er toch boete aangerekend? Dan zetten we het zeker recht als we terug open zijn.

Verlengen

Moet ik zelf verlengen?

Kwam je niet meer naar de bib sinds we gesloten zijn (13 maart) en heb je boeken, cd's, dvd's of tijdschriften van de bib thuis? Dan zijn deze automatisch verlengd tot en met 16 juni.

Reservatie

Ik reserveerde iets uit de bib, wat nu?

Als je een reservatie plaatste of een IBL aanvroeg, blijft die aanvraag geldig tot we opnieuw open zijn. Als we de IBL niet langer kunnen opzij houden, word je gecontacteerd. Een nieuwe reservatie plaatsen kan ook, maar dat materiaal zal je pas kunnen afhalen als de bib terug opengaat.

Ik had tickets of was van plan om voor een activiteit naar de bib te komen.

Alle activiteiten werden geannuleerd. Wie tickets had voor een lezing of activiteit in de bib wordt via mail gecontacteerd.

Andere diensten

Wat met andere diensten van de gemeente?

Hou voor info over de andere diensten de website van de gemeente Jette in de gaten.

Kan ik de bib contacteren?

Heb je nog een dringende vraag die hier niet tussen staat? Gebruik dan bij voorkeur ons e-mailadres bibliotheek@jette.irisnet.be

Ondertussen ...

Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Hiervoor kan je terecht op onze pagina: de digitale bib, bij collecties.